fullskärmsbild

Nyheter

Här hittar du nyheter från Kungliga biblioteket.

9 januari 2018
Onsdagen den 10 januari startar insamlingen av 2017 års biblioteksstatistik.
22 december 2017
Regeringen har beslutat om flera viktiga uppdrag till KB. Det handlar om digitalt kompetenslyft, att ta fram bedömningskriterier för att kunna följa utvecklingen mot ett öppet vetenskapssystem samt effektiv digitalisering av audiovisuellt material.
4 december 2017
Tidningen Biblioteksbladet uppmärksammar i ett reportage situationen på Stockholms universitetsbibliotek och att de önskar upphöra som pliktmottagande bibliotek.
  • Pliktleveranser
31 oktober 2017
Dag Hammarskjöldsamlingen på Kungliga biblioteket (KB) har upptagits i Unescos förteckning över viktiga dokument och samlingar som ett världsminne. Det är KB som förvaltar arkivet och som nominerade det till Unescos lista.
  • Hammarskjöld
  • Världsminne
5 oktober 2017
Årets Nobelpris i litteratur går till den engelske författaren Kazuo Ishiguro, som " i romaner med stark känslomässig verkan har blottat avgrunden under vår skenbara hemhörighet i världen".
  • Nobelpriset
  • Litteratur
20 september 2017
– Det är mycket glädjande att regeringen så tydligt lyfter medborgarnas behov av bra informationsförsörjning och att det därför finns tydliga satsningar på stärkt biblioteksverksamhet över hela landet, säger riksbibliotekarie Gunilla Herdenberg i en kommentar till regeringens budget.
5 september 2017
Svensk klubbmusik är en genre som är utmanande för Kungliga biblioteket (KB) att samla in och bevara. Men i samband med att skivbolaget Studio Barnhus levererat sin katalog till KB har samlingen nu vuxit med ytterligare ett fyrtiotal vinyler.