Du är här: Biblioteket
Gå till:
Samverkan och utveckling
fullskärmsbild

Nyheter

Här hittar du nyheter från Kungliga biblioteket.

19 augusti 2019
Karin Grönvall tillträder idag den 19 augusti som riksbibliotekarie och chef för Kungliga biblioteket.
22 maj 2019
Folkbibliotekens utlåning av e-böcker har ökat med nästan 30 procent på ett år. Det framgår av Sveriges officiella biblioteksstatistik, som Kungliga biblioteket (KB) publicerar i dag 22 maj.
16 maj 2019
Regeringen har i dag utsett Karin Grönvall till riksbibliotekarie och chef för Kungliga biblioteket (KB). Karin Grönvall tillträder sin tjänst den 19 augusti.
13 maj 2019
Kb.se har fått en ny delsajt, som främst vänder sig till dig som arbetar på bibliotek eller med biblioteksfrågor. Här finns bland annat information om statistik, biblioteksutveckling och öppen tillgång till vetenskap.
23 april 2019
Under 2018 registrerades 13 557 nya böcker på KB. Det är 11 procent färre än föregående år. Däremot ökar utgivningen av svensk skönlitteratur och så kallade livsberättelser. Det konstaterar KB i rapporten Nationalbibliografin i siffror, som i år även tittar närmare på självhjälpsböcker.
29 mars 2019
Erik Fichtelius får KB:s Klemmingmedalj. Utmärkelsen går till personer som på ett skickligt sätt gagnat hela Bibliotekssverige.
21 mars 2019
En respektingivande minnesbox i en stram förpackning som förmedlar skörhet, förgänglighet och aktualitet. Witnesses. Överlevande från Förintelsen är juryns favorit när vinnarna av Svensk bokkonst 2018 presenterades på Kungliga biblioteket.
31 januari 2019
Ser kb.se lite annorlunda ut? En ny vänstermeny och ”Hitta snabbt”-knappar gör det lättare att navigera på sajten. Dessutom finns nya engelska sidor, som guidar till besök och lån vid biblioteket.
Föregående Nästa