fullskärmsbild

Nyheter

Här hittar du nyheter från Kungliga biblioteket.

22 januari 2021
Göran Lindgren blir ny it-chef för KB. Han kommer närmast från en tjänst som Head of operations vid Ericssonägda Red Bee Media AB.
11 januari 2021
KB har endast öppet för bokade besök.
11 januari 2021
For the moment, the National Library is open for pre-booked visits only.
21 december 2020
KB genomför just nu ett stort förnyelsearbete. I dagarna blev rekryteringen av två nyckelpersoner i den nya organisationen klar. Christer Karlsson, Umeå, blir avdelningschef för Bevarande och digitalisering och Oskar Laurin, Stockholm, tar rollen som enhetschef för Biblioteks­samverkan.
21 december 2020
KB har i dag lämnat sitt remissvar på Socialdepartementets promemoria Covid-19-lag.
11 november 2020
Du som är forskare eller student på högre nivå kan få tillgång till mycket av KB:s material digitalt. Det är möjligt tack vare tillfälliga avtal med upphovsrätts­organisationerna.
6 november 2020
KB:s samlingar är en del av kulturarvet och forskningens infrastruktur. Nu förnyar vi vår organisation, för att möta den digitala utvecklingen och stärka vår samverkan med omvärlden. I samband med det söker vi chefer som vill bidra i förändringen.
30 oktober 2020
Kungliga biblioteket tilldelas årets Humtankpris. Utmärkelsen syftar till att uppmärksamma akademiker eller institutioner som bidragit med viktiga humanioraperspektiv i samhällslivet. ”KB har genom att öppna upp hela sitt digitaliserade dagstidningsarkiv på internet under coronapandemin stakat ut vägen in i framtiden” står det i motiveringen.
Föregående Nästa