Nyheter

Här hittar du nyheter från Kungliga biblioteket.

14 december 2018
I Strängnäs höjer sig Roggeborgen med Roggebiblioteket över Mälaren. Nu presenteras bibliotekets långa historia i en ny antologi som utkommer med anledning av att det gått 50 år sedan Roggebiblioteket blev en del av KB.
19 november 2018
Super Mario är granne med Selma Lagerlöf. Åtminstone på KB, som i över 20 år har samlat in datorspel och spelkonsoler. Har du ett gammalt Playstation på vinden som samlar damm, eller kanske några Nintendospel från 1980-talet? Hör gärna av dig till oss!
3 oktober 2018
Sverige behöver en nationell samordning för digitalisering av audiovisuella medier. Annars kommer en stor mängd kulturarvsmaterial gå förlorad. Det skriver KB och Svenska Filminstitutet i en ny utredning.
29 juni 2018
Kungliga biblioteket (KB) har driftsatt nya Libris. Det innebär att innehållet i den nationella bibliotekskatalogen nu blir användbart för webbtjänster utanför biblioteksvärlden.
27 juni 2018
Blinkande text, gäll musik och dansande bilder – hade du en egen hemsida på 1990-talet? I så fall kanske den finns i Kungliga bibliotekets (KB) samlingar. KB har nyligen samlat in alla webbsidor från företaget Swipnet, som Internetmuseum tidigare har bevarat.
15 juni 2018
Dag Hammarskjölds samling på Kungliga biblioteket (KB) i Stockholm utsågs för ett halvår sedan av Unesco till ett Världsminne. Under fredagen firades utnämningen vid en ceremoni där Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, monterade upp världsminnesskylten från Unesco i KB:s entré.
3 maj 2018
Nu finns de 25 första åren av Stockholmstidningen i KB:s onlinetjänst Svenska dagstidningar.
10 april 2018
Nu får Dag Hammarskjöld, Astrid Lindgren, Birgit Nilsson, Tomas Tranströmer, Selma Lagerlöf och andra kulturgiganter ett nytt hem på nätet. Med Kungliga bibliotekets (KB) nya katalogtjänst Arken blir det lättare att forska i bibliotekets personarkiv och enskilda arkiv.