Välj del i webbplatsen

Du är här: Nationalbiblioteket

Som nationalbibliotek samlar vi in nästan allt som publiceras i Sverige. Här hittar du information om hur du använder biblioteket och tar del av våra samlingar och tjänster.

Biblioteksmyndigheten

Som biblioteksmyndighet har vi ett samordnande ansvar för Sveriges alla bibliotek. Här hittar du bland annat frågor som rör biblioteksutveckling, metadata och biblioteksstatistik.

Leta efter material i KB:s samlingar

På KB har vi flera olika söktjänster som hjälper dig att hitta det material du letar efter. Klicka nedan på den materialtyp som du söker eller välj samtliga materialtyper för att komma till hela listan över KB:s material.

Exempel på materialtyper

fullskärmsbild

Det här gör vi

KB:s uppdrag är att samla in, bevara och tillgängliggöra allt som ges ut i Sverige. Dessutom utvecklar vi och främjar samverkan i den svenska bibliotekssektorn.

KB är både ett publikt bibliotek och en myndighet med uppdraget att bevara, digitalisera och dokumentera sina samlingar. Vi samarbetar flitigt med andra bibliotek och organisationer. Det sker genom vårt uppdrag för bibliotekssamverkan, men även via olika projekt. Varje år tar vi dessutom fram Sveriges officiella biblioteksstatistik.

Är du mer nyfiken på vårt uppdrag som myndighet? Läs om KB:s styrning och organisation.