fullskärmsbild

Nyheter

Här hittar du nyheter från Kungliga biblioteket.

2 mars 2018
Riksdagsförvaltningen har digitaliserat dokument från 450 år av riksdagsarbete. Tillsammans med Kungliga biblioteket (KB) har materialet gjorts tillgängligt och sökbart på nätet.
19 januari 2018
Regeringen beslutade vid sitt sammanträde på torsdagen om en ny instruktion för KB. Instruktionen börjar gälla från den 1 mars 2018.
17 januari 2018
Vinternumret av Biblis, kvartaltidskriften för bokvänner, har kommit! Två av utgåvans artiklar kan du läsa redan nu – du hittar dem i innehållsförteckningen nedan.
10 januari 2018
Nu lanserar vi nya kb.se, med en enklare struktur och ett gränssnitt som fungerar i alla plattformar. Vi hoppas att den ska hjälpa dig att hitta det du söker – och att göra nya upptäckter.
9 januari 2018
Onsdagen den 10 januari startar insamlingen av 2017 års biblioteksstatistik.
22 december 2017
Regeringen har beslutat om flera viktiga uppdrag till KB. Det handlar om digitalt kompetenslyft, att ta fram bedömningskriterier för att kunna följa utvecklingen mot ett öppet vetenskapssystem samt effektiv digitalisering av audiovisuellt material.
4 december 2017
Tidningen Biblioteksbladet uppmärksammar i ett reportage situationen på Stockholms universitetsbibliotek och att de önskar upphöra som pliktmottagande bibliotek.
  • Pliktleveranser
31 oktober 2017
Dag Hammarskjöldsamlingen på Kungliga biblioteket (KB) har upptagits i Unescos förteckning över viktiga dokument och samlingar som ett världsminne. Det är KB som förvaltar arkivet och som nominerade det till Unescos lista.
  • Hammarskjöld
  • Världsminne