Välj del i webbplatsen

Du är här: Nationalbiblioteket

Som nationalbibliotek samlar vi in nästan allt som publiceras i Sverige. Här hittar du information om hur du använder biblioteket och tar del av våra samlingar och tjänster.

Biblioteksmyndigheten

Som biblioteksmyndighet har vi ett samordnande ansvar för Sveriges alla bibliotek. Här hittar du bland annat frågor som rör biblioteksutveckling, metadata och biblioteksstatistik.

Leta efter material i KB:s samlingar

På KB har vi flera olika söktjänster som hjälper dig att hitta det material du letar efter. Klicka nedan på den materialtyp som du söker eller välj samtliga materialtyper för att komma till hela listan över KB:s material.

Exempel på materialtyper

fullskärmsbild

Hitta i huset

KB består både av en pampig 1800-talsbyggnad och ett vackert glasannex. Här hittar du flera olika läsesalar och expeditioner. Vart du ska vända dig beror på vilken typ av material du vill studera. Välkommen att kika in! 

Läsesalarna är i första hand till för dig som använder KB:s samlingar. Övriga besökare är välkomna att sitta här i mån av plats. Tänk på att öppettiderna kan skilja sig åt mellan de olika läsesalarna. Det här är våra öppettider!

Hitta rätt med hjälp av kartor över KB:s lokaler.

under jorden
Bergrummet under KB. Foto: Jann Lipka

Titta in i KB:s magasin

Under marken i Humlegården finns två bergrum. Här bevaras det mesta av KB:s samlingar i magasin stora som femvåningshus. Är du nyfiken på hur det ser ut? I vår virtuella visning kan du kika runt i 360 grader.

Utforska KB under jorden