Välj del i webbplatsen

Du är här: Nationalbiblioteket

Som nationalbibliotek samlar vi in nästan allt som publiceras i Sverige. Här hittar du information om hur du använder biblioteket och tar del av våra samlingar och tjänster.

Biblioteksmyndigheten

Som biblioteksmyndighet har vi ett samordnande ansvar för Sveriges alla bibliotek. Här hittar du bland annat frågor som rör biblioteksutveckling, metadata och biblioteksstatistik.

Leta efter material i KB:s samlingar

På KB har vi flera olika söktjänster som hjälper dig att hitta det material du letar efter. Klicka nedan på den materialtyp som du söker eller välj samtliga materialtyper för att komma till hela listan över KB:s material.

Exempel på materialtyper

fullskärmsbild

Evenemang

Här hittar du evenemang från Kungliga biblioteket.

24
okt
Svenska folksagor och äfventyr (1844-49) är Sveriges motsvarighet till Bröderna Grimms sagor. Den utgavs av Gunnar Olof Hyltén-Cavallius, som var bibliotekarie på KB, och George Stephens.
07
nov
Den mycket omfångsrika brevsamling som publicisten Carl Christoffer Gjörwell (1731–1811) bevarade till eftervärlden är ett unikt kultur- och personhistoriskt dokument.
21
nov
Hur kan och bör spelkultur, spelande och spelgemenskap dokumenteras och arkiveras? Frågan är högaktuell i det digitala kulturarvsfältet.
05
dec
Vilken betydelse har ”68” haft i svensk historia och vad är dess eftermäle idag? Kay Glans samtalar med inbjudna gäster.