Nyheter

Här hittar du nyheter från Kungliga biblioteket.

10 april 2018
Nu får Dag Hammarskjöld, Astrid Lindgren, Birgit Nilsson, Tomas Tranströmer, Selma Lagerlöf och andra kulturgiganter ett nytt hem på nätet. Med Kungliga bibliotekets (KB) nya katalogtjänst Arken blir det lättare att forska i bibliotekets personarkiv och enskilda arkiv.
22 mars 2018
Kyrkomannen Olaus Magnus var bland de första att berätta om Stockholms blodbad. Hans handskrivna skildring finns i ett unikt och tidigare okänt exemplar av den danska krönikan Gesta Danorum . Nu köper Kungliga biblioteket (KB) in boken och kan därmed bevara och tillgängliggöra en värdefull pusselbit i svensk historieskrivning.
2 mars 2018
Riksdagsförvaltningen har digitaliserat dokument från 450 år av riksdagsarbete. Tillsammans med Kungliga biblioteket (KB) har materialet gjorts tillgängligt och sökbart på nätet.
19 januari 2018
Regeringen beslutade vid sitt sammanträde på torsdagen om en ny instruktion för KB. Instruktionen börjar gälla från den 1 mars 2018.
31 oktober 2017
Dag Hammarskjöldsamlingen på Kungliga biblioteket (KB) har upptagits i Unescos förteckning över viktiga dokument och samlingar som ett världsminne. Det är KB som förvaltar arkivet och som nominerade det till Unescos lista.
  • Hammarskjöld
  • Världsminne
20 september 2017
– Det är mycket glädjande att regeringen så tydligt lyfter medborgarnas behov av bra informationsförsörjning och att det därför finns tydliga satsningar på stärkt biblioteksverksamhet över hela landet, säger riksbibliotekarie Gunilla Herdenberg i en kommentar till regeringens budget.
5 september 2017
Svensk klubbmusik är en genre som är utmanande för Kungliga biblioteket (KB) att samla in och bevara. Men i samband med att skivbolaget Studio Barnhus levererat sin katalog till KB har samlingen nu vuxit med ytterligare ett fyrtiotal vinyler.
Föregående Nästa