Ska du på Bokmässan? Här är KB:s program!

Vad är nytt i nya Libris? Kan mer samarbete lösa bibliotekens tillgång till medier? Detta och mer kan du se fram emot i höstens bokmässa, när Kungliga biblioteket (KB) tillsammans med Västra Götalandsregionen och Svensk biblioteksförening står som värdar för Biblioteksscenen.

Idag släpper bokmässan sitt program för Biblioteksscenen i september. Nytt för i år är att KB arrangerar Biblioteksscenen tillsammans med Västra Götalandsregionen och Svensk biblioteksförening. Årets program kommer, likt tidigare, att fokusera på biblioteksutveckling, läsfrämjande- och litteraturfrågor. Det blir ett varierat innehåll med hela 37 programpunkter i dagarna två som speglar aktuella frågor om bibliotekens verklighet, utmaningar och möjligheter. Flera punkter lyfter även litteraturen i sig och årets samiska tema.

Biblioteksscenen öppnas 09.15 på torsdag den 26 september av riksbibliotekarie Karin Grönvall, KB, Jan Alexandersson, styrelseordförande Västra Götalandsregionen samt Helene Öberg, styrelseordförande för Svensk biblioteksförening.

KB:s programpunkter på biblioteksscenen

  • Kan mer samarbete lösa bibliotekens tillgång till medier?
  • Tjänsten Svenska tidningar – en digital guldgruva
  • Vad är nytt i nya Libris?
  • Hur främjar vi litteratur på urfolks- och minoritetsspråk?

KB deltar även i andra programpunkter på bokmässan, både på biblioteksscenen och på andra scener, montrar och seminarier.

Vill du ha fler nyheter från KB?

Under Prenumerera på Nytt från KB kan du välja de områden som intresserar dig. Du kan också följa oss på Linkedin Länk till annan webbplats..