CXZ i Libris katalogisering

I version 1.34 introduceras en ny funktion för Cxz-meddelanden inbyggt i Libris katalogisering.

Funktionaliteten är uppbyggd på två olika sätt beroende på vilken typ av information som behöver kommuniceras till bibliotek med bestånd på en viss resurs. Det går att skicka ändringsmeddelanden och att ställa frågor om en viss resurs. Bibliotek med bestånd på en viss resurs kan genom funktionen få meddelanden om när något ändrats som påverkar exempelvis uppställning.

Denna funktion ska på sikt ersätta den gamla Cxz-tjänsten som av säkerhetsskäl behöver avvecklas. Den gamla Cxz-tjänsten för ändringsmeddelanden ska fortsatt användas tills KB meddelar om övergången till den nya funktionen.

Bekanta dig med den nya funktionaliteten för att bestämma lokal praxis för hantering av ändrings- och frågemeddelanden tills övergången från den gamla CXZ till den nya meddelas av KB. Anvisningar för funktionaliteten och uppdaterade kriterier för när ändringsmeddelanden behöver skickas kommer att publiceras i samband med releasen.

För att den nya funktionen för Cxz ska fungera, behöver den aktiveras i Inställningar i Libris katalogisering. Meddelandena kommer att vara synliga både i gränssnittet och generera e-post till den adress som vid inloggning i Libris katalogisering.

Det kan komma att upplevas rörigt en period så länge båda tjänsterna existerar parallellt. Bedömning har dock gjorts att eftersom den nya funktionen påverkar arbetssättet, är det bättre att funktionaliteten kan testas i produktion innan den gamla släcks ned.

Funderingar och synpunkter hänvisas till katalogsupport@kb.se Länk till annan webbplats.

Vill du ha fler nyheter från KB?

Under Prenumerera på Nytt från KB kan du välja de områden som intresserar dig. Du kan också följa oss på Linkedin Länk till annan webbplats..