• Startsida
  • Nytt från KB
  • Metod för samråd med barn och unga till­hö­ran­de de natio­nel­la mino­ri­te­ter­na

Metod för samråd med barn och unga till­hö­ran­de de natio­nel­la mino­ri­te­ter­na

Vill du veta mer om samråd med barn och unga tillhörande de nationella minoriteterna? Ta del av Digitekets kurs Ringar på vattnet!.

Ringar på vattnet är ett metodstöd som innehåller erfarenheter från fyra biblioteks planering och genomförande av samråd och arbete med barn och unga från någon av de nationella minoriteterna. Stödet är utformat som en samling goda råd, tips och uppmuntran för bibliotek som redan arbetar med eller planerar att utveckla sin verksamhet för nationella minoriteter.

Metodstödet är framtaget av Regionbibliotek Västernorrland, med medel från KB inom ramen för KB:s uppdrag att etablera nationella minoriteters bibliotek.

Om Digiteket

Digiteket är en plattform för digital fortbildning och inspiration vars främsta syfte är att öka kompetensen hos bibliotekspersonal gällande digital kompetens, medie- och informationskunnighet (MIK) och läs- och litteraturfrämjande.

Läs mer om Digiteket. Länk till annan webbplats.

Vill du ha fler nyheter från KB?

Under Prenumerera på Nytt från KB kan du välja de områden som intresserar dig. Du kan också följa oss på Linkedin Länk till annan webbplats..