Årets Träffpunkt biblioteksplaner
– 8 november 2023

En biblioteksplan ska alla kommuner ha, men hur används den i praktiken? Den inte bara styr biblioteksverksamheten, utan den kan också kommunicera och legitimera bibliotekets uppdrag.

Foto: Per & Per Fotograf AB

Välkommen till en digital konferens som tar upp aktuella ämnen som berör biblioteksplanerna! Konferensen ger dig inblick i viktiga frågeställningar och exempel. Ett detaljerat program publiceras senare, men gör gärna en notering i din kalender redan nu!

  • Datum: den 8 november 2023
  • Tid: kl. 9–12
  • Konferensen är digital
  • Ingen anmälan krävs

Konferensen vänder sig särskilt till dig som arbetar med att ta fram, följa upp och arbeta efter biblioteksplanen i en kommun. Du kan vara bibliotekschef, bibliotekarie eller annan tjänsteman i kommunen, eller ha politiska uppdrag. Konferensen riktar sig också till dig som arbetar inom regional biblioteksverksamhet.

Tips!

Kungliga biblioteket (KB) har tagit fram en vägledning för dig som arbetar med att skriva en biblioteksplan.

Missade du 2022 års konferens? Inspelningarna finns att se i KB:s Play-kanal Länk till annan webbplats..

Om Träffpunkt

Träffpunkt biblioteksplaner arrangeras av KB tillsammans med Kulturrådet, Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) och de regionala biblioteksverksamheterna.

Frågor och funderingar?

Kontakta oss gärna: biblioteksplaner@kb.se

Vill du ha fler nyheter från KB?

Under Prenumerera på Nytt från KB kan du välja de områden som intresserar dig. Du kan också följa oss på Linkedin Länk till annan webbplats..