Konferens om öppen vetenskap 16–17 maj 2023

I maj arrangerar Sverige konferensen "Open Science – from Policy to Practice" i anslutning till det svenska ordförandeskapet i EU. Syftet är att utbyta idéer och kunskap och att belysa olika perspektiv på implementeringen av öppen vetenskap och dess betydelse för olika aktörer.

Konferensen äger rum 16–17 maj i Stockholm på Kungliga biblioteket och Naturhistoriska riksmuseet. Den kommer även att livesändas för de som inte har möjlighet att delta på plats.

Arrangörer

Huvudarrangörer är Kungliga biblioteket, Naturhistoriska riksmuseet och Vetenskapsrådet i samarbete med följande partners: Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF), EU-kommissionens gemensamma forskningscentrum, The European Network of Science Centers and Museums (Ecsite), EuroScience, Svenska Unescorådet, Sveriges Science Centres, Östersjöcentrum, Sveriges Unga Akademi och Vetenskap & Allmänhet.

Mer information

Mer information om evenemanget och inspelade filmer från konferensen finns på https://oppenvetenskap.se/ Länk till annan webbplats..

Hör gärna av dig till arrangörsteamet via mejl om du har frågor eller behöver ytterligare information: openscience@v-a.se.

Välkommen!

Vill du ha fler nyheter från KB?

Under Prenumerera på Nytt från KB kan du välja de områden som intresserar dig. Du kan också följa oss på Linkedin Länk till annan webbplats..