Webbinarium om Bläddra och samtal om jiddisch

Anmäl dig till KB:s webbinarium den 25 januari där vi berättar om läsappen Bläddra, hur den fungerar och hur den kan användas i läsfrämjande aktiviteter. Vi har också börjat arbetet med att lägga till ett nytt språk i Bläddra.

Barn och vuxen i biblioteket Dieselverkstaden.

Webbinariet Lär dig mer om Bläddra – en läsapp för nationella minoritetsspråk är öppet för alla, men vänder sig särskilt till dig som arbetar på folk- och skolbibliotek eller är modersmålslärare. Vi demonstrerar hur Bläddra fungerar, visar hur appen kan användas i läsfrämjande aktiviteter och ger marknadsföringstips för att nå användarna. Du kommer också ha möjlighet att ställa frågor.

Jiddisch blir nästa språk i Bläddra

I dag hittar du böcker på meänkieli, romani chib och samiska i Bläddra. Nu kan vi meddela att jiddisch kommer att bli nästa språk som läggs till i appen, och att arbetet för att kunna erbjuda titlar på jiddisch har påbörjats.

Under hösten har vi som jobbar med Bläddra på KB inlett processen genom samtal med representanter från Judiska biblioteket, Institutet för språk och folkminnen och Jiddischförbundet samt kartläggning av utgiven litteratur på jiddisch i Sverige.

Arbetet kommer att fortsätta med ytterligare kartläggning och samtal med användare och aktörer under vintern och våren. Vi hoppas kunna släppa de första titlarna under 2023.

Vill du ha fler nyheter från KB?

Under Prenumerera på Nytt från KB kan du välja de områden som intresserar dig!