Bläddra besöker Övertorneå och släpper klassisk barnbok

Nu finns Pippi på meänkieli i KB:s läsapp Bläddra. Vi hälsar också välkommen till ett intressant samtal om läsbehov och läsning på meänkieli. Den 14 oktober deltar Bläddra vid invigningen av det nationella resursbiblioteket för meänkieli i Övertorneå.

Skärmdumpar från läsappen Bläddra som visar omslaget och ett uppslag i nya Pippiboken på meänkieli.

Pippi på meänkieli finns nu i Bläddra.

Vid evenemanget i Övertorneå håller Bläddras utvecklare i ett samtal om läsappen och meänkieli med Sari Oja, kulturpedagog i Övertorneå kommun, och Annette Kohkoinen från Polarbibblo, som delar med sig av sina erfarenheter kring läsning och läsbehov på meänkieli.

Hela evenemanget strömmas live, så det går bra att delta digitalt. Här kan du se den digitala sändningen i efterhand Länk till annan webbplats..

I samband med resan till Övertorneå kommer Bläddras utvecklare också att passa på att träffa användare och potentiella användare för att samtala om hur de vill läsa på meänkieli, hur de använder läsappar, och vilken funktionalitet de tycker är viktig. Allt för att kunna utveckla Bläddra på bästa sätt för appens användare.

Pippi på meänkieli i Bläddra

Annika och Tommy vill ha en lekkamrat. När Pippi Långstrump flyttar in i Villa Villerkulla förändras allt. Hon har ingen mamma eller pappa som kan säga åt henne att hon ska gå och lägga sig när hon har som roligast. Pippi bor alldeles ensam och gör alltid som hon vill.

Känner du Pippi Långstrump? är den älskade klassikern om när Pippi Långstrump träffar sina nya lekkamrater. Nu finns den att läsa i Bläddra, översatt till meänkieli av Kerstin Tuomas Larsson och Tuula Uusitalo.

Vill du ha fler nyheter från KB?

Under Prenumerera på Nytt från KB kan du välja de områden som intresserar dig!