Bläddra – på bokmässan och i media

Bläddra kommer att vara på Bokmässan i Göteborg i september. Där träffar vi gärna dig som använder eller förmedlar appen! Läs mer om våra olika programpunkter på Bokmässan.

Under Bokmässan hittar du Bläddra i Nationella bibliotekstjänsters monter.

Träffa Bläddra på Bokmässan

Torsdag 22 september och fredag 23 september kommer Bläddra att vara på Bokmässan i Göteborg. Du kan träffa oss i Nationella bibliotekstjänsters monter (monterplats D03:35) som vi delar med bland annat Världens bibliotek, Polarbibblo och Legimus. Vi kommer att vara där för att demonstrera Bläddra på torsdagen 13.30–14.30 och fredagen 10.30–11.30.

På fredagen 10.00–10.20 har Bläddra dessutom en programpunkt på Biblioteksscenen tillsammans med Världens bibliotek – Litteraturutmaning för minoritetsspråk och migrantspråk på bibliotek Länk till annan webbplats.. Efter programpunkten så fortsätter vi vårt samtal i Nationella bibliotekstjänsters monter precis bredvid scenen.

Vi vill också gärna tipsa om två spännande seminarier med fokus på nationella minoriteter och bibliotek som andra arrangerar på Bokmässan: Polarbibblo och resursbiblioteken för nationella minoriteter Länk till annan webbplats. och Ett bibliotek för alla Länk till annan webbplats..

Media uppmärksammar litteratur på meänkieli i Bläddra

Sen den 29 augusti kan du läsa böcker på meänkieli i Bläddra. Det finns drygt 40 titlar för barn, unga och vuxna i appen. Vi vill gärna nå ut till alla som läser på meänkieli, så det är glädjande att både minoritet.se och Meänraatio har uppmärksammat nyheten. Läs ”Nytt på meänkieli i Bläddra-appen Länk till annan webbplats.” på minoritet.se och lyssna på ”Bläddra-apissa oon julkastu 40 meänkielistä kirjaa Länk till annan webbplats.” på Meänraatio.

Har du frågor om Bläddra?

Funderar du över hur appen funkar? Kanske vill du visa Bläddra för andra och vill läsa på lite? På kb.se finns både frågor och svar till dig som undrar något, samt en steg-för-steg-instruktion i hur du använder Bläddra.