Nya supportsidor för Publicera

Publiceras supportsidor är en ny resurs för tidskriftsredaktioner som arbetar med eller funderar på att gå med i Publicera.

Publicera Länk till annan webbplats. är en nationell digital plattform för öppet tillgängliga svenska vetenskapliga tidskrifter. De nya supportsidorna tillhandahåller olika typer av innehåll som är avsett att hjälpa redaktioner vars tidskrifter finns på, eller vill ha mer information om, Publicera. Bland materialet som ingår finns de dokument som behövs för att en tidskrift ska gå med i Publicera. Vägledande råd för tidskriftsredaktioner tillhandahålls också genom länkar till resurser som kan hjälpa dem att förstå och uppfylla Publiceras krav och rekommendationer.

Instruktioner och länkar för att hjälpa redaktörer

På sidorna finns också instruktioner, tillsammans med bilder från Publiceras gränssnitt, om hur man utför vanliga redaktionella uppgifter i systemet, för att hjälpa redaktörer som precis har börjat använda plattformen.

Förutom dokument och instruktioner innehåller sidorna länkar till utbildningsvideor om det redaktionella arbetsflödet i Open Journal Systems Länk till annan webbplats., den öppet tillgängliga mjukvaran som Publicera bygger på och till en podcast där redaktörer för tidskrifter på Publicera diskuterar sin övergång till plattformen.

Besök Publiceras supportsidor. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Arbetsgruppen för Publicera
publicera@kb.se