Nya böcker på romani chib och samiska i Bläddra

Nu kan du bland annat hitta Familjen Knyckertz på kelderash och Lilli, Lávre och Saivofolket på fem samiska varieteter i appen Bläddra. I slutet av augusti släpper vi böcker på meänkieli och i september kan du träffa oss på Bokmässan!

Familjen Knyckertz

Familjen Knyckertz kan inte låta bli att ta saker som inte är deras. Förutom Ture, som vill bli polis när han blir stor. I Familjen Knyckertz och födelsedagskuppen närmar sig Tures födelsedag och det enda han önskar sig är den enorma klubban i godisbutikens skyltfönster. Men hur ska familjen komma in i den hårt bevakade affären?

I Familjen Knyckertz och gulddiamanten planerar mamma Fia och pappa Bove ett besök på diamantutställningen i huvudstaden. Eftersom Ture inte kan ljuga avslöjar han planen för grannen Paul Isman som beslutar sig för att stoppa dem.

De två böckerna om familjen Knyckertz finns i Bläddra på kelderash och nordsamiska.

Fler böcker på samiska

Lillebror Lávre är två år och har fullt med spring i benen. När mamma och farfar tar med hela familjen ut på hjortronmyren har ingen tid att titta till Lávre. Han ger sig iväg på egen hand och i ett huj försvinner han på myren. Läs Elin Marakatts rikt illustrerade bok om Lilli, Lávre och Saivofolket på fem samiska varieteter.

Vi har även lagt till Hédi Frieds viktiga berättelse om hennes egna upplevelser av Förintelsen, Muitalus Bodri birra (Historien om Bodri), på nordsamiska.

Bläddra på Bokmässan

Bläddra kommer vara på plats på Bokmässan i Göteborg 22–23 september. Vill du träffa oss där så får du gärna ta kontakt genom bladdra@kb.se. Mer information om vår monterplats och vilka aktiviteter vi kommer delta i kommer senare.

Nedräkning till lansering av meänkieli i Bläddra

Nu har vi ett lanseringsdatum. Den 29 augusti är det dags! Då lanserar vi meänkieli i Bläddra och lägger till böcker för barn, unga och vuxna på språket. Självklart kommer vi också ha nya affischer och annat material för er som vill sprida budskapet.