Meänkieli nästa språk till Bläddra

I dag hittar du böcker på romani chib och samiska i läsappen Bläddra. Nu kan vi meddela att meänkieli kommer att bli nästa språk som läggs till i appen, och att arbetet för att kunna erbjuda titlar på meänkieli har påbörjats. Vi hoppas att appen ska innehålla böcker på samtliga de nationella minoritetsspråken så småningom.

Bilden visar en barnbok om Emma.

Nya böcker på kelderash - bland annat bilderböcker om Emma.

Under hösten har vi som jobbar med Bläddra på KB inlett arbetet genom samtal med representanter från Nordkalottbiblioteket, Institutet för språk och folkminnen och Polarbibblo samt kartläggning av utgiven litteratur på meänkieli. Arbetet kommer att fortsätta med ytterligare kartläggning och samtal med användare och aktörer under resten av hösten och vintern. Vi räknar med att kunna släppa de första titlarna under 2022.

Nya böcker på kelderash!

Nu har vi lagt till flera bilderböcker av Gunilla Wolde på kelderash.

I tre nya bilderböcker om Totte kan du läsa om hur Totte bakar, badar och leker med sin mormors katt.

Du kan också hitta ytterligare tre bilderböcker om Emma. Emma leker med Nilla men upptäcker att det kan bli svårt när en kompis till kommer in i bilden. Vi får också följa med Emma till tandläkaren och se vad som händer när hennes lillebror blir sjuk.

Läs om Bläddra på Digiteket

På lärplattformen Digiteket finns en ny artikel där du lär dig om läsappen Bläddra, hur den fungerar och hur du kan marknadsföra den till potentiella användare. Artikeln är öppen för alla att läsa men vänder sig särskilt till dig som arbetar på bibliotek.