Librisdagen 2024!

Välkommen till årets Librisdag den 6 november på Clarion Hotel vid Skanstull i Stockholm! I år kan du även delta på föreläsningarna, workshops och frågestunder på distans.

Foto: Per & Per

Programmet på årets Librisdag kommer att handla om Kungliga bibliotekets arbete med länkade data, exempelvis genom vårt arbete med den nya söktjänsten för Libris, om integration mellan länkade data och lokala bibliotekssystem och om länkbara verk i Libris.

Vi bjuder även på en dragning kring olika typer av AI och hur språkmodeller kan användas för att beskriva biblioteksdata. I år bidrar också bibliotek från Libriskollektivet med egna informationspunkter: bland annat om synliggörande av äldre material i Libris med stöd av AI och ny teknik och om regionalt samarbete i Sörmland och Västerbotten.

Under dagen kommer vi att ha föreläsningar, workshops och frågestunder. Detta gäller oavsett om du deltar på plats eller på distans. När du gör din anmälan väljer du om du vill delta fysiskt eller digitalt, samt vilka workshops och frågestunder du vill delta på. Gör gärna din anmälan så fort du har möjlighet för att försäkra dig en plats på dagen och för att delta i de aktiviteter du är mest intresserad av.

Librisdagens program riktar sig främst till katalogisatörer och systembibliotekarier, men alla intresserade är självklart välkomna att delta.

Vill du ha fler nyheter från KB?

Under Prenumerera på Nytt från KB kan du välja de områden som intresserar dig. Du kan också följa oss på Linkedin Länk till annan webbplats..