Angelägen forskning: Folkbibliotek och samverkan

Vad innebär samverkan i praktiken? Hur påverkas bibliotekens medarbetare av att arbeta med samverkan? Det är några av frågorna som diskuteras i webbinariet den 5 juni.

Tre personer sitter vid ett bord och en fjärde person står lutad mot bordet med en surfplatta i händerna.

Foto: Carina Gerdin/MTM

Samverkan och delaktighet är angelägna frågor för folkbibliotek. Hur kan bibliotek samverka med fler olika aktörer, hur kan delaktighet med bibliotekens användare öka, på vilka sätt är social hållbarhet en del av folkbibliotek och hur påverkar dessa aspekter bibliotekens medarbetare – professionen? Dessa frågor utforskas i andra tillfället av Angelägen forskning. Samtalet tar utgångspunkt i ett par artiklar skrivna av Sofia Sol Lindström, lektor på bibliotekshögskolan i Borås.

I detta Angelägen forskning samtalar Sofia med Mohammad Mekrami, avdelningschef för folkbibliotek och kulturhus i Uppsala. Konkreta exempel från praktiken möter teori- och forskningsperspektiv kring samverkan, delaktighet och social hållbarhet i relation till folkbibliotek.

När? 5 juni, kl. 9.00–10.00
Var? Webbinariet direktsänds på Digiteket Länk till annan webbplats.
Det krävs ingen föranmälan.

Om Angelägen forskning

Webbinarieserien Angelägen forskning handlar om aktuell, biblioteksrelaterad forskning och är ett samarrangemang mellan KB, MTM och Kulturrådet – tre myndigheter med ett nationellt ansvar på biblioteksområdet.

Webbinarierna fungerar som fortbildning för biblioteksmedarbetare och sänds på den digitala lärplattformen Digiteket Länk till annan webbplats.. På plattformen kan bibliotekspersonal inspireras, fortbilda sig och omvärldsbevaka inom områdena digital kompetens, medie- och informationskunnighet, läsfrämjande och litteraturförmedling.

Anmäl dig till e-postlistan

Vill du få information om kommande tillfällen av Angelägen forskning direkt till din e-post?

Vill du ha fler nyheter från KB?

Under Prenumerera på Nytt från KB kan du välja de områden som intresserar dig. Du kan också följa oss på Linkedin Länk till annan webbplats..