Angelägen forskning: Bibliotek som social infrastruktur och demokratiskt nav

Vad är det att ”biblioteka”? Och hur kan man förstå biblioteket som verb utifrån användarna, de anställda och beslutsfattarna? I den här sändningen av Angelägen forskning pratar vi om hur bibliotek kan utvecklas i sina roller som social infrastruktur och demokratiskt nav.

Grafisk illustration med röd bakgrund och vit text. Kungliga biblioteket, Kulturrådet och Myndigheten för tillgängliga mediers logotyper i vitt.

Denna gång pratar forskaren Johanna Rivano Eckerdal med Kristina Elding, utvecklingsstrateg i Lund, om hur bibliotek kan utvecklas i sin roll som social infrastruktur och demokratiskt nav. Johanna arbetar just nu med ett forskningsprojekt som undersöker hur medarbetare, beslutsfattare och användare tillsammans skapar biblioteksverksamhet.

När: Onsdag 6 september kl. 09.00–10.00.
Var: Digital sändning via Digitekets webb. Ingen föranmälan krävs.

Angelägen forskning är ett samarrangemang mellan Kungliga biblioteket, Kulturrådet och Myndigheten för tillgängliga medier (MTM). Det är ett forskarforum som presenterar och diskuterar aktuell forskning som en fortbildning för biblioteksmedarbetare.

Vill du ha fler nyheter från KB?

Under Prenumerera på Nytt från KB kan du välja de områden som intresserar dig. Du kan också följa oss på Linkedin Länk till annan webbplats..