Bibli­o­teks­information på ukrainska

Digiteket samlar sedan tidigare biblioteksresurser med anledning av kriget i Ukraina. Nu kompletterar Digiteket resurserna med översättningar av vanliga biblioteksfraser från svenska till ukrainska och ryska.

Sveriges bibliotek möter sedan några veckor många flyktingar från Ukraina. För att biblioteken ska kunna nå ut med information om sina verksamheter samlar Digiteket översättningar av vanliga biblioteksfraser från svenska till ukrainska och ryska. Översättningarna är en hjälp för dig som till exempel arbetar med kommunikation i bibliotekens digitala och fysiska rum och är fria att använda.

Logga för Digiteket

Digiteket.se Länk till annan webbplats. är en webbaserad lärresurs med huvudsakligt fokus på digital kompetens och medie- och informationskunnighet. Här kan du som arbetar på bibliotek ta del av inspiration, artiklar och webbaserade kurser. Digiteket drivs av Biblioteken i Malmö på uppdrag av Kungliga biblioteket.

Digiteket skapas i samverkan med biblioteksfältet. Har ditt bibliotek material, erfarenheter eller annat relaterat till kriget i Ukraina eller resurser för asylsökande från Ukraina, kontakta redaktionen via e-post kontakt@digiteket.se.