Littfest, Bläddra-ambassadör och boknyheter

Träffa oss som arbetar med Bläddra på Littfest i Umeå 17–19 mars. Vi letar också efter ambassadörer för Bläddra som kan berätta om hur de använder läsappen för läsning eller i sitt arbete.

Bläddras logotyp.

Barnboksklassiker på samiska

Den autentiska berättelsen om treåriga sameflickan Elle Karis liv i Sápmi kom på svenska 1951 och är i dag levande och viktig kulturhistoria. Journalisten Elly Jannes och fotografen Anna Riwkin-Brick vandrade med renskötarna i samebyn Jåhkågasska i Jokkmokks kommun och följde Elle Kari i hennes vardag. Boken har 44 svartvita fotografier. Nyutgåva med parallelltext på nordsamiska, lulesamiska och svenska.

Träffa oss på Littfest

17–19 mars besöker vi som arbetar med Bläddra litteraturfestivalen Littfest i Umeå. Vi ser fram emot att träffa dig som arbetar med att ge ut litteratur på de nationella minoritetsspråken!

Kanske kan vi samarbeta för att förbättra Bläddras utbud av böcker? Om du arbetar på förlag, är översättare eller författare, eller av någon annan anledning är intresserad av att träffa Bläddra på Littfest så får du gärna mejla oss så bokar vi ett möte. Mejla till bladdra@kb.se.

Bläddra letar efter ambassadörer

Snart har det gått ett år sedan vi lanserade Bläddra och nu söker vi efter personer som har använt appen ett tag. Brukar du läsa böcker i Bläddra, eller är du en bibliotekarie eller lärare som använder appen i ditt yrke? Skulle du vara intresserad av att berätta om Bläddra och dela med dig av dina erfarenheter? Då är det dig vi letar efter! Mejla gärna oss – bladdra@kb.se.