Webbinarium om Bläddra och fler nya titlar

Anmäl dig till vårt webbinarium om Bläddra, där du får lära dig mer om hur appen kan användas. Dessutom finns nu flera nya sagoböcker och en samisk kokbok i appen.

Onsdagen den 20 oktober håller KB ett webbinarium om Bläddra som är öppet för alla, men vänder sig särskilt till dig som arbetar på folk- och skolbibliotek eller är modersmålslärare. Lär dig mer om hur läsappen fungerar, hur den kan användas läsfrämjande och hur man kan marknadsföra den till potentiella användare. Deltagarna kommer också ha möjlighet att ställa frågor.

Anmäl dig här till webbinariet om Bläddra den 20 oktober, kl. 10.00 – 11.00
Bilden visar en bok med en illustration av Totte med en skyffel.

En av tre bilderboksklassiker om Totte som nu finns i appen på kelderash.

Nya titlar i Bläddra!

Nu finns en bok om samisk matkultur samt flera nya barnböcker på de romska språken kelderash och arli.

  • Samisk matkultur/Sámij biebbmodábe/Sámi biebmovierru/Saemien beapmoevuekie är en guide för dig som är intresserad av samisk matkultur. All text finns på svenska, lulesamiska, nordsamiska och sydsamiska.
  • På kelderash har vi nu lagt till tre bilderboksklassiker om Totte i vilka han tappar bort sin nalle, leker i snön och hittar många spännande saker i en låda. Du kan också ta del av Anders Holmers poetiska bilderbok Brešind och läsa en viktig berättelse av Hédi Fried om hennes egna upplevelser av Förintelsen – E historia pa o Bodri.
  • I Fatima Bergendahls sagobok Katten Maja/I maca Maja kan du läsa parallellt på arli och svenska om den busiga katten Maja.

Bläddra i liggande läge

Bläddra har precis lanserats i en version med liggande läge, även kallat landskapsläge, i iPhone och iPad. Det innebär att texten följer med och anpassar sig när du ”lägger” din telefon eller platta. Särskilt bilderböcker med illustrationer som täcker ett helt bilduppslag blir fina i liggande läge.

Vi arbetar för att kunna erbjuda funktionen även till Android så småningom.

Ladda ner Bläddra för iOS här Länk till annan webbplats., eller för Android här. Länk till annan webbplats.