Musikkatalogen

Kortkatalog över tryckta tonsättningar från de senaste 300 åren.

I Musikkatalogen hittar du tryckta tonsättningar från slutet av 1700-talet fram till 1975. Katalogen bygger på digitaliseringar av äldre tiders katalogkort. En del av dem är maskinskrivna, medan andra är skrivna för hand. Tjänsten innehåller cirka 38 000 digitaliserade kort med information om musiktryck i KB:s samlingar.

Så hittar du musiktrycket

Vi rekommenderar att du letar dig fram via den alfabetiska ordlistan, som är sorterad på kompositörernas namn. Endast en del av katalogkorten är texttolkade. Därför är det inte möjligt att hitta allt innehåll med hjälp av katalogens sökfunktion.

Nyare musiktryck i Libris

Musiktryck som tillkommit efter 1975 hittar du i den nationella bibliotekskatalogerna Libris Länk till annan webbplats. och Regina Länk till annan webbplats.. På sikt kommer även de äldre musiktrycken att föras över dit.

Använd korten!

Hur beskrev bibliotekarierna materialet de hanterade under 1800-talet? Hur såg deras handstil ut och vad tyckte de var värt att anteckna? De gamla katalogkorten är intressanta i sig. Du kan fritt ladda ner och använda dem hur du vill.

Till Musikkatalogen

Tjänsten innehåller

musik

Fler digitaliserade kortkataloger

Musikkatalogen är en av flera gamla kortkataloger som KB har digitaliserat. Läs mer om alla kataloger här.

Tyck till

Hjälpte den här sidan dig?