Publicera

Läs öppet tillgängliga svenska vetenskapliga tidskrifter.

Publicera är en plattform där du kan läsa svenska vetenskapliga tidskrifter. Alla tidskrifter är öppet tillgängliga, vilket betyder att de är helt gratis för alla att ta del av.

Tidskrifter inom olika områden

Tidskrifterna på Publicera spänner över en lång rad ämnesområden. Några exempel är logopedi, litteraturvetenskap, genusvetenskap, släkthistoriska studier och utbildning. Antalet tidskrifter på plattformen kommer att öka successivt.

Så använder du Publicera

På Publiceras startsida ser du samtliga tidskrifter som finns på plattformen. Här kan du söka efter artiklar i alla tidskrifterna eller direkt ta del av de senast utkomna numren. Du kan också distribuera, bearbeta och återanvända innehåll som publicerats med en Creative Commons-licens Länk till annan webbplats..

Vill du veta mer?

Publicera gör det möjligt för svenska vetenskapliga tidskrifter att ställa om till ett öppet tillgängligt publiceringssystem. För dig som arbetar med vetenskaplig publicering finns fördjupad information om Publicera under KB:s delsajt Samverkan och utveckling. Du är även välkommen att kontakta oss på publicera@kb.se.

Till Publicera

Tjänsten innehåller

tidskrifter

Tyck till

Hjälpte den här sidan dig?