Välj del i webbplatsen

Du är här: Nationalbiblioteket

Som nationalbibliotek samlar vi in nästan allt som publiceras i Sverige. Här hittar du information om hur du använder biblioteket och tar del av våra samlingar och tjänster.

Biblioteksmyndigheten

Som biblioteksmyndighet har vi ett samordnande ansvar för Sveriges alla bibliotek. Här hittar du bland annat frågor som rör biblioteksutveckling, metadata och biblioteksstatistik.

Leta efter material i KB:s samlingar

På KB har vi flera olika söktjänster som hjälper dig att hitta det material du letar efter. Klicka nedan på den materialtyp som du söker eller välj samtliga materialtyper för att komma till hela listan över KB:s material.

Exempel på materialtyper

fullskärmsbild
Stillbild ur journalfilm.

Filmarkivet.se

Över 100 år av film, fritt tillgängligt när du vill.

I Filmarkivet.se kan du ta del av cirka 2000 filmer, från 1897 fram till våra dagar. Dokumentär- och journalfilmer dominerar utbudet, men här finns även reklam- och barnfilmer. Filmarkivet.se är ett samarbete mellan KB och Svenska filminstitutet. 

Så söker du

Du kan söka i materialet på flera sätt. Enklast är att fritextsöka, men via den avancerade sökningen kan du även filtrera på filmtitel, personnamn, nyckelord, stad eller årtal. Du kan också bläddra dig fram via rubrikerna ”Filmer A–Ö”, ”Kategorier” och ”Teman”.

Streamade filmer

Filmerna streamas till dig som användare. Av upphovsrättsliga skäl är det inte tillåtet att ladda ner filmerna. Om du vill vidareanvända dem, kontakta filmarkivet.se@filminstitutet.se.

Till Filmarkivet.se

Tjänsten innehåller

film