Just nu är det hög belastning på tjänsten Svenska dagstidningar, vilket orsakar stora störningar.

Begränsat öppethållande med anledning av coronaviruset. / Limited opening times due to the coronavirus.

fullskärmsbild
En hög med böcker

Swepub

Hitta artiklar, konferensbidrag och avhandlingar från svenska lärosäten och myndigheter.

Swepub ger dig en överblick av forskning som producerats i Sverige. Tjänsten är till nytta för alla som intresserar sig för svensk forskning, men särskilt användbar för dig som forskar eller studerar. Här kan du bevaka ditt ämnesområde och få tillgång till fulltext, abstracts och antal citeringar.

Drygt 40 svenska universitet, högskolor och myndigheter bidrar till innehållet.

Så söker du

Efter en sökning kan du filtrera träffarna på till exempel publikationstyp, författare och ämne. Via den utökade sökningen kan du söka i flera fält samtidigt enligt samma kriterier.

Så hittar du publikationerna

I varje sökträff ser du hur du får tag på titeln. Det kan till exempel vara att söka vidare i Libris eller via publikationsdatabaserna vid svenska lärosäten och myndigheter.

Material med markeringen "Läs hela texten" kan du ta del av digitalt direkt i Swepub. Du kan även filtrera dina sökträffar till enbart fritt material, genom att välja "fritt online" i kolumnen Avgränsa träffmängd.

Swepub för analys och bibliometri

Swepub har en separat tjänst där du kan hämta dataunderlag till statistiska analyser och databearbetning. Tjänsten riktar sig främst till bibliometriker och bibliotekarier men är öppen för alla. Gå till Swepub för analys och bibliometrilänk till annan webbplats.

Till Swepub

Tjänsten innehåller

böcker, avhandlingar och offentligt tryck

Tyck till

Hjälpte den här sidan dig?