Välj del i webbplatsen

Du är här: Nationalbiblioteket

Som nationalbibliotek samlar vi in nästan allt som publiceras i Sverige. Här hittar du information om hur du använder biblioteket och tar del av våra samlingar och tjänster.

Biblioteksmyndigheten

Som biblioteksmyndighet har vi ett samordnande ansvar för Sveriges alla bibliotek. Här hittar du bland annat frågor som rör biblioteksutveckling, metadata och biblioteksstatistik.

Leta efter material i KB:s samlingar

På KB har vi flera olika söktjänster som hjälper dig att hitta det material du letar efter. Klicka nedan på den materialtyp som du söker eller välj samtliga materialtyper för att komma till hela listan över KB:s material.

Exempel på materialtyper

fullskärmsbild
Äldre bild på Kungliga biblioteket i Humlegården

Regina

Samlad söktjänst för KB:s tryckta material.

Regina är en söktjänst främst för KB:s tryckta material. Här hittar du de flesta av våra böcker och andra trycksaker. I Regina finns bland annat böcker, affischer, tidskrifter, kartor, bilder och tidningar. Även e-publikationer är en del av tjänsten.

Regina innehåller även en hel del digitalt material som fritt tillgängligt för alla att ta del av.

Det är i Regina som du ansöker om lånekort på KB.

Till Regina

Tjänsten innehåller

affischer, bilder, böcker, dagstidningar, fotografier, kartor, musik, avhandlingar och offentligt tryck, vardagstryck, tidskrifter, webbpublicerat

Skaffa lånekort och hitta material

Så använder du Regina

För att beställa fram och låna material behöver du ett lånekort. Det ansöker du om i Regina. När du har skickat din anmälan kan du hämta ut ditt kort på KB.

Du måste vara över 18 år och kunna visa giltig fotolegitimation.

Ny låntagare i Regina.
För dig över 18
Innan du besöker KB
Digitaliserat
Fritt för alla