Välj del i webbplatsen

Du är här: Nationalbiblioteket

Som nationalbibliotek samlar vi in nästan allt som publiceras i Sverige. Här hittar du information om hur du använder biblioteket och tar del av våra samlingar och tjänster.

Biblioteksmyndigheten

Som biblioteksmyndighet har vi ett samordnande ansvar för Sveriges alla bibliotek. Här hittar du bland annat frågor som rör biblioteksutveckling, metadata och biblioteksstatistik.

Leta efter material i KB:s samlingar

På KB har vi flera olika söktjänster som hjälper dig att hitta det material du letar efter. Klicka nedan på den materialtyp som du söker eller välj samtliga materialtyper för att komma till hela listan över KB:s material.

Exempel på materialtyper

fullskärmsbild
Ett arkivkort. Foto: KB

Filmarkivforskning

Utforska filmhistorien genom forskning, programblad och tidskrifter.

Filmarkivforskning är en plattform för forskning om film. Materialet på sajten är ett komplement till Filmarkivet.selänk till annan webbplats, som presenterar dokumentär- och journalfilmer från sent 1800-tal och framåt.

Filmhistorien från flera håll

På sajten finns bland annat gamla tidskrifter, filmprogram och musikprogram. Dessutom kan du kan du ta del av både ny och gammal filmforskning; Läs skrifter om filmcensur och åldersgränser från 1900-talets början, eller fördjupa dig i en nutida analys av krigsfilm.

Så hittar du materialet

Filmarkivforskning har en sökfunktion som låter dig fritextsöka på allt innehåll. Via vänstermenyn kan du även leta dig fram via den kategori av material (tidskrifter, forskningspublikationer etc.) du är intresserad av.

Till Filmarkiv-forskning

Tjänsten innehåller

film