Dialogmöte om biblioteksplaner och skolbibliotek

Välkommen till ett möte där vi delar erfarenheter och idéer kring skolbibliotekens plats i de kommunala biblioteksplanerna!

Vad handlar mötet om?

Under mötet kommer KB att presentera vad vi har sett i vår undersökning av biblioteksplanerna. Alla som deltar kommer gemensamt att diskutera lokala erfarenheter och idéer om skolbibliotekens plats i biblioteksplanerna. Vi kommer att samtala om förutsättningarna för de integrerade folk- och skolbiblioteken, samverkan, med mera.

Utgångspunkten är biblioteksplanen som styrdokument för kommunens biblioteksverksamhet. Det är alltså viktigt att du som deltar har ett intresse för den kommunala biblioteksplanen och kommunens styrning, samt för skolbibliotekens del i detta.

Programmet uppdateras med fler detaljer efterhand.

Du bidrar med kunskap!

Kunskap som delas under mötet kommer att ingå i KB:s “nollmätning” av situationen för skolbiblioteken i biblioteksplanerna. Därför dokumenteras dialogmötet med bland annat anteckningar. Du som deltar kommer att vara aktiv i samtal under mötet.

Vilka är inbjudna?

Dialogmötet riktar sig till dig som:

  • arbetar i regional biblioteksverksamhet
  • arbetar i kommunal biblioteksverksamhet, exempelvis som bibliotekschef eller verksamhetsutvecklare, med särskilt intresse för skolbiblioteksfrågor eller integrerade bibliotek
  • arbetar som skolbibliotekssamordnare, skolbiblioteksutvecklare eller motsvarande

När äger mötet rum?

Välj mellan att delta 7 eller 13 maj, kl. 13–16

Hur deltar du?

Dialogmötet genomförs digitalt via Zoom, om du har anmält ditt deltagande kommer en möteslänk att skickas till dig innan.

Behöver du anmäla dig?

Sista dag för anmälan har passerat.

Behöver du mer information?