Digitalisering av SOU


Efter att KB införskaffade en robot för digitalisering blev Statens offentliga utredningar (SOU) det allra första större arbetet som vi valde att använda roboten till. SOU lämpar mycket sig väl för robotdigitalisering så länge det bara rör sig om sidor med text. Det finns emellertid ofta bilagor med utvik. Dessa bildfångas vid sidan om med kamera.

SOU är en serie rapporter och betänkanden från statliga utredningar. Utredningarna görs antingen av kommittéer eller så kallade ensamutredare. De tillsätts och får sina utredningsdirektiv av regeringen.

Totalt omfattar utgivningen 1922-1999 av ca 5600 volymer och är den del som vi planerar att digitalisera. Under 2012 digitaliserades ca hälften och tanken är att hinna med resten av samlingen under 2013 och 2014.

Digitaliserade SOU publiceras löpande i PDF-formatet och är fritt tillgängliga via Libris och Regina (för utskrift och nedladdning). I Regina kan man även söka i fulltexten. SOU:er publicerade i digital form från slutet av 1990-talet hittar du även på regeringskansliets hemsida, bläddring, eller sökning.

Senast uppdaterad: 2013-11-21
Innehållsansvar: Christian Zeising, e-post: fornamn.efternamn@kb.se

Relaterat

Tecknat omslag med barn
SOU 1970:1 Barns utemiljö

Sveriges nationalbibliotek