Libris inspirationsdag 2016: Vi är Libris

Tid: 11 oktober 2016, klockan 09.30-16.00
Föreläsare:
Plats: Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1, Liljeholmen
Anmälan: Till anmälan

Sista anmälningsdag: 3 oktober.

I år arrangerar KB Libris inspirationsdagar med temat “Vi är Libris”.


Libriskollektivet har de senaste åren utökats med många nya medlemmar.

  • Vad är det som förenar och skiljer oss åt?
  • Hur kan vi inom kollektivet hitta nya kreativa samarbeten?
  • Vad är Libris nu och i framtiden?

Kom och inspireras av, lyssna på och samtala med kollegor i och utanför kollektivet.

Tobias Degsell är intendent på Nobelmuseet och har gjort succé både i Sverige och internationellt med sin föreläsning om kreativitet. Med utgångspunkt från Nobelpriset och framför allt nobelpristagarna inleder han dagen och pratar om vad som föder kreativitet, The spark of creativity.

Efter lunch kan du välja tre olika Hotspots. Kanske är du intresserad av Koha som bibliotekssystem? Kom och träffa representanter från svenska Koha-nätverket. EBSCO och danska Index data jobbar just nu med att utveckla ett nytt bibliotekssystem baserat på open source, FOLIO, kom och träffa dem och hör hur utvecklingen fortskrider. Brinner du för formatfrågor och vill ha en inblick i den datamodellering som pågår i Libris XL-projektet så passa på att träffa formatexperterna som jobbar med detta. Eller är ämnesord din passion? Ämnesordsredaktionen finns på plats och erbjuder en nerdykning bland genre/formtermer.

I programmet finns elva olika alternativ så vi vågar lova att det finns något för alla intressen. Varje Hotspot pågår 20 minuter och vilka du kan välja mellan kan du se här. Valet gör du på plats.

Dagen avslutas med en framtidsspaning om vad Libris är och hur Librissamarbetet kan se ut om tio år. En panel spekulerar och diskuterar. Allra sist bjuder vi på en uppdatering av vad som är aktuellt just nu i Librisverksamheten.

Vi kommer att hålla till i en speciell och häftig miljö, Färgfabriken, en modern konsthall belägen i Liljeholmens gamla industriområde. Om orken finns kvar efter avslutad inspirationsdag finns möjlighet att se en utställning om samtida konst i Burma/Myanmar – Balans och provokation.

Välkomna till en inspirerande dag!

Program

9.30 Kaffe och registrering
10.00 The sparc of creativity
Tobias Degsell, Nobelmuseet
12.00 Lunch
13.00 Hotspots x3
14.30 Kaffe
15.00-16.00

Avslutning - vad händer med Libris just nu och om tio år? Framtidsspaning och lägesrapport avslutar dagen.

 

 

 Deltagaravgift: 1200 kr exkl moms.

Kontaktinformation

Anna Berggren
fornamn.efternamn@kb.se

Sveriges nationalbibliotek