fullskärmsbild

Coronaviruset – ändrade öppettider och rutiner

KB har endast öppet för bokade besök för användare som behöver tillgång till våra samlingar. Syftet är att begränsa smittspridningen.

Kungliga bibliotekets gula byggnad i parken Humlegården.

Stanna hemma vid minsta symptom som snuva, ont i halsen, hosta eller feber. Aktuell information om coronaviruset hittar du på krisinformation.selänk till annan webbplats och Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats.

Öppettider och förbokning

Vi har öppet för bokade besök måndag–fredag 9.00–16.00. Observera att du behöver boka ditt besök senast 16.00 vardagen innan du vill komma till KB. Varje bokning behöver göras i dialog med en bibliotekarie för att klargöra syfte och vilken samling det rör sig om.

I vissa fall kan ditt ärende behöva ännu mer framförhållning. Vid besök ringer du på dörren till höger om trappan för att bli insläppt av vakt.

Om du endast ska lämna tillbaka böcker behöver du inte boka tid.

Det är vårt gemensamma ansvar att minska risken för smittspridning. Fundera på om ditt besök kan skjutas upp till ett senare tillfälle eller om vi kan hjälpa dig på något annat sätt än på plats. Vi hjälper gärna till med referensfrågor och liknande via telefon och mejl.

Mejl: info@kb.se
Telefon: 010-709 30 30

Restaurang Sumlen och Kafé Valfrid håller tills vidare stängt.

Digitaliserat material

I flera av våra söktjänster finns källor som är helt öppna och som du kommer åt var som helst utan lånekort. Här hittar du information om KB:s digitala tjänster.

Allmänna handlingar

KB har öppet för utlämning av allmänna handlingar 9.30–11.30. KB:s registratur nås på kungl.biblioteket@kb.se.

Kontakta gärna registraturen i förväg för bästa hjälp, telefonnummer 010-709 30 43.