Dagstidningar

Vad hände i Vansbro september 1974 och vad skrev Sydsvenskan om din mormors mor? På KB finns nästan alla svenska dagstidningar som getts ut från 1645 fram till idag.

En person rättar till en tidningshög på ett bord med flera tidningshögar.

Våra dagstidningar är tillgängliga för alla och används flitigt av allt från journalister till släktforskare. Det går också bra att skriva ut en förstasida till ett födelsedagsbarn. Det behövs inte ens ett lånekort för att ta del av tidningarna.

Nytt eller nedlagt

På KB finns cirka 160 miljoner tidningssidor från ungefär 3500 titlar. Vi har stora tidningar som Dagens nyheter, Sydsvenskan och Göteborgsposten, men även sedan länge nedlagda tidningar som Cimbrishamnsbladet och Åmåls weckoblad.

Läs på plats i biblioteket

De flesta av tidningarna måste du läsa på plats på KB i Stockholm. Här finns tidningar både på mikrofilm och i digital form. Du kan skriva ut sidor på plats eller skicka dem till din e-post. Du kan också ta del av de digitiserade tidningarna på flera universitets- och högskolebibliotek i landet.

Tidningar som är äldre än 100 år kan du ladda ner och läsa hemifrån.

Gamla tidningar på papper

De dagstidningar som ännu inte finns digitalt eller på mikrofilm kan du läsa i sin ursprungliga form på papper. Tidningar som tryckts från 1852 och fram till nu hittar du i Statens biblioteksdepå utanför Bålsta Länk till annan webbplats..

Nyheter från fem sekler

Kungligt Ordinari Post Tijdender

Den äldsta tidningen vi har startades 1645 av drottning Kristina, i samråd med Axel Oxenstierna.

Mikrofilm 70 miljoner sidor

Vår mikrofilmssamling består av 70 miljoner sidor från 1230 tidningar.

Digitalt 34 miljoner sidor

KB har en av världens största samlingar av digitiserade dagstidningar med över 34 miljoner sidor.

Hitta och beställ dagstidningar

Tyck till

Hjälpte den här sidan dig?