Välj del i webbplatsen

Du är här: Nationalbiblioteket

Som nationalbibliotek samlar vi in nästan allt som publiceras i Sverige. Här hittar du information om hur du använder biblioteket och tar del av våra samlingar och tjänster.

Biblioteksmyndigheten

Som biblioteksmyndighet har vi ett samordnande ansvar för Sveriges alla bibliotek. Här hittar du bland annat frågor som rör biblioteksutveckling, metadata och biblioteksstatistik.

Leta efter material i KB:s samlingar

På KB har vi flera olika söktjänster som hjälper dig att hitta det material du letar efter. Klicka nedan på den materialtyp som du söker eller välj samtliga materialtyper för att komma till hela listan över KB:s material.

Exempel på materialtyper

fullskärmsbild
Kollage av äldre dagstidningar. Foto: KB

Nya Lundstedt Dagstidningar

Sök fram information om svenska dagstidningar från år 1900 och framåt.

I Nya Lundstedt Dagstidningar (NLD) kan du söka fram fakta om svenska dagstidningar. Här beskrivs hela den svenska dagspressen från år 1900 och framåt. I NLD hittar du information som titlar för ett visst år, politisk tendens, utgivningsperiod eller tryckort. Tjänsten uppdateras varje månad med nya uppgifter för de dagstidningar KB tar emot från tryckerierna.

Så söker du

Du kan antingen börja med färdiga frågor eller formulera egna i ett sökformulär. Från de färdiga frågorna kan du hitta tidningstitlar sorterade utifrån bland annat ansvarig utgivare, redaktör och startdatum.

Det går både att se beskrivningen för en enskild tidning eller en viss kategori för alla tidningar, som alla periodiska bilagor 1985.

Till Nya Lundstedt Dagstidningar

Tjänsten innehåller

dagstidningar