Välj del i webbplatsen

Du är här: Nationalbiblioteket

Som nationalbibliotek samlar vi in nästan allt som publiceras i Sverige. Här hittar du information om hur du använder biblioteket och tar del av våra samlingar och tjänster.

Biblioteksmyndigheten

Som biblioteksmyndighet har vi ett samordnande ansvar för Sveriges alla bibliotek. Här hittar du bland annat frågor som rör biblioteksutveckling, metadata och biblioteksstatistik.

Leta efter material i KB:s samlingar

På KB har vi flera olika söktjänster som hjälper dig att hitta det material du letar efter. Klicka nedan på den materialtyp som du söker eller välj samtliga materialtyper för att komma till hela listan över KB:s material.

Exempel på materialtyper

fullskärmsbild
Karta över Sverige med Libris i alfapetbokstäver.

Libris

Hitta material på ett och samma ställe från ca 500 svenska bibliotek.

Libris är en nationell söktjänst med information om titlar på ca 500 svenska bibliotek, däribland KB. Med hjälp av tjänsten kan du hitta det du söker på ett bibliotek nära dig. Här finns över sju miljoner objekt: böcker, tidskrifter, bilder, kartor, noter, e-böcker m.m.

Libris innehåller även en hel del digitalt material som fritt tllgängligt för alla att ta del av.

Till Libris

Tjänsten innehåller

affischer, bilder, böcker, dagstidningar, fotografier, kartor, musik, avhandlingar och offentligt tryck, vardagstryck, tidskrifter

Hitta material i hela Sverige

Så använder du Libris

En enkel sökning ger dig träffar från samtliga bibliotek i katalogen. Via länken Mina bibliotek kan du ange bibliotek som du är särskilt intresserad av.

Avgränsa sedan sökningen till endast dessa bibliotek genom att bocka i rutan intill sökfältet.

Mina bibliotek i Libris.
Bibliotek i hela landet
A till Ö
Via e-post eller fil
Digitaliserat
E-artiklar