Få hjälp att hitta vardagstryck

Stora delar av vardagstrycket är inte sökbart och därför kan du behöva hjälp att hitta. Här kan du kontakta oss.

Leta först här

Börja med att söka i Libris Länk till annan webbplats. och Regina. Länk till annan webbplats. för att se om materialet går att beställa. Det finns både poster för enskilda trycksaker och samlingsposter för utgivare där en mängd trycksaker samlas.

Beställ fram material

En stor del av vardagstrycket går inte att beställa fram i våra söktjänster. Det är ordnat efter olika regler, i korthet efter utgivare av trycksakerna och i tidsperioder. Använd kontaktformuläret nedan för din fråga så undersöker vi samlingen. Ju mer du tänker igenom frågan, desto större möjlighet har vi att hitta rätt i samlingen.

För att ta reda på vem som givit ut det tryck du söker kan du till exempel använda dig av Sveriges handelskalender Länk till annan webbplats., Sveriges industrikalender Länk till annan webbplats., kommunernas föreningsregister och andra databaser för att ringa in ditt sökområde.

Viktigt att känna till

Allt vardagstryck läser du i KB:s specialläsesal. Om specialläsesalen.

Om att hämta ut vardagstryck. Länk till annan webbplats.

För att få tillgång till samlingen och för att låna fram material måste du ha ett lånekort på KB. Ansök om lånekort här. Lånekortet hämtar du ut i låneexpeditionen när du kommer till KB.

Kontakta oss om vardagstryck

Om samlingarna

Upptäck KB:s vardagstryck

Vardagstryck är tryckt material med aktualitet för dagen. Här kan du finna stort och smått, från matbutikens lokala veckoblad till information från kommuner och myndigheter.

Läs mer om vardagstryck
Tyck till

Hjälpte den här sidan dig?