Välj del i webbplatsen

Du är här: Nationalbiblioteket

Som nationalbibliotek samlar vi in nästan allt som publiceras i Sverige. Här hittar du information om hur du använder biblioteket och tar del av våra samlingar och tjänster.

Biblioteksmyndigheten

Som biblioteksmyndighet har vi ett samordnande ansvar för Sveriges alla bibliotek. Här hittar du bland annat frågor som rör biblioteksutveckling, metadata och biblioteksstatistik.

Leta efter material i KB:s samlingar

På KB har vi flera olika söktjänster som hjälper dig att hitta det material du letar efter. Klicka nedan på den materialtyp som du söker eller välj samtliga materialtyper för att komma till hela listan över KB:s material.

Exempel på materialtyper

fullskärmsbild
Ett kollage av olika reklamblad genom tiderna. Foto: Jens Gustavsson/KB

Få hjälp att hitta vardagstryck

Stora delar av vardagstrycket är inte sökbart och därför kan du behöva hjälp att hitta. Här kan du kontakta oss.

Sök först i Libris och Regina

Börja med att söka i Librislänk till annan webbplats och Reginalänk till annan webbplats för att se om materialet går att beställa. Det finns både poster för enskilda trycksaker och samlingsposter för utgivare där en mängd trycksaker samlas.

Hittar du inte det du söker?

En stor del av vardagstrycket går inte att beställa fram i våra söktjänster. Det är ordnat efter olika regler, i korthet efter utgivare och i tidsperioder. Använd beställningsformuläret nedan så undersöker vi samlingen. Ju mer du tänker igenom din fråga, desto lättare är det för oss att hitta rätt.

Hjälpmedel

För att ta reda på vem som givit ut det tryck du söker kan du använda dig av Sveriges handelskalender, Sveriges industrikalender, kommunernas föreningsregister och andra databaser för att ringa in ditt sökområde.

Beställ kopior

Om du enbart önskar reproduktioner av vardagstryck, använd KB:s reproformulär.

Kontakta oss

E-post: vardagstryck@kb.se
Tel: 010-709 30 70
vardagar 9–16

Använd gärna formuläret

Läs mer om vardagstryck

Kontakta oss om vardagstryck