Välj del i webbplatsen

Du är här: Nationalbiblioteket

Som nationalbibliotek samlar vi in nästan allt som publiceras i Sverige. Här hittar du information om hur du använder biblioteket och tar del av våra samlingar och tjänster.

Biblioteksmyndigheten

Som biblioteksmyndighet har vi ett samordnande ansvar för Sveriges alla bibliotek. Här hittar du bland annat frågor som rör biblioteksutveckling, metadata och biblioteksstatistik.

Leta efter material i KB:s samlingar

På KB har vi flera olika söktjänster som hjälper dig att hitta det material du letar efter. Klicka nedan på den materialtyp som du söker eller välj samtliga materialtyper för att komma till hela listan över KB:s material.

Exempel på materialtyper

fullskärmsbild
Kollage över äldre statliga offentliga utredningar. Foto: KB

Digitala SOU:er

Bläddra bland mer än 6000 digitaliserade statliga offentliga utredningar.

KB har digitaliserat alla statliga offentliga utredningar (SOU) som kom ut mellan 1922 och 1999. De som kommit ut senare finns på regeringens webbplatslänk till annan webbplats.

En SOU består av rapporter från regeringen som tas fram inför nya lagförslag.

Bläddra i Regina och Libris

KB:s digitaliserade SOU:er går att söka fram i våra tjänster Regina och Libris. I Regina kan du dessutom bläddra bland dem på år och titel.

Sök i SOU:ernas innehåll

Linköpings universitet har utvecklat en tjänst där du kan göra fritextsökningar i samtliga utredningars innehåll (från 1922 till idag). Tjänsten hämtar information från både KB:s söktjänster och regeringens webbplats. Gå till Linköpings universitets SOU-söklänk till annan webbplats.

Till Digitala SOU:er

Tjänsten innehåller

böcker, avhandlingar och offentligt tryck