Välj del i webbplatsen

Du är här: Nationalbiblioteket

Som nationalbibliotek samlar vi in nästan allt som publiceras i Sverige. Här hittar du information om hur du använder biblioteket och tar del av våra samlingar och tjänster.

Biblioteksmyndigheten

Som biblioteksmyndighet har vi ett samordnande ansvar för Sveriges alla bibliotek. Här hittar du bland annat frågor som rör biblioteksutveckling, metadata och biblioteksstatistik.

Leta efter material i KB:s samlingar

På KB har vi flera olika söktjänster som hjälper dig att hitta det material du letar efter. Klicka nedan på den materialtyp som du söker eller välj samtliga materialtyper för att komma till hela listan över KB:s material.

Exempel på materialtyper

fullskärmsbild

Hitta till KB

Kungliga biblioteket är öppet för alla. Vår publika verksamhet hittar du på Humlegårdsgatan 26, i centrala Stockholm.

Lokaltrafik

Närmaste tunnelbanestationer är Östermalmstorg (röd linje) och Hötorget (grön linje). Ett flertal bussar har hållplats vid Stureplan, alldeles intill KB. Se SL:s reseplanerarelänk till annan webbplats.

Parkering

Möjligheten att parkera intill biblioteket är begränsad eftersom våra två p-platser enbart är avsedda för personer med funktionshinder. I övrigt hänvisar vi till stadens parkering på gator och i parkeringshus.

 

Här hittar du också KB:s samlingar

Delar av KB:s samlingar finns på andra platser än biblioteket i Humlegården. På Roggebiblioteket i Strängnäs, ett stifts- och läroverksbibliotek, kan du både hitta medeltida brev och sällsynta tryck. Läs mer om Roggebiblioteket.

De av KB:s dagstidningar som inte är mikrofilmade eller digitaliserade är möjliga att läsa vid Statens biblioteksdepå i Bålsta. Boka besök i förväg!

Telefon: 0171-521 65 eller 0171-521 91 (kontakta 010-709 30 00 om ingen svarar)
E-post: sbd@kb.se

KB på flera platser

KB har även verksamhet på andra platser i Sverige. De flesta av dessa har ingen pubik verksamhet och är därför inte öppna för allmänheten.

Se var vi finns

Mer om KB:s verksamhet

Hitta på KB
Grupp människor som studerar i KB:s annex Foto: Per & Per Fotograf AB

Ny på KB?

KB är fullt av möjligheter, oavsett om du är student, forskare eller helt enkelt en nyfiken besökare. Men då behöver du också veta var du kan ta del av det du söker!

Få koll på lokalerna