Välj del i webbplatsen

Du är här: Nationalbiblioteket

Som nationalbibliotek samlar vi in nästan allt som publiceras i Sverige. Här hittar du information om hur du använder biblioteket och tar del av våra samlingar och tjänster.

Biblioteksmyndigheten

Som biblioteksmyndighet har vi ett samordnande ansvar för Sveriges alla bibliotek. Här hittar du bland annat frågor som rör biblioteksutveckling, metadata och biblioteksstatistik.

Leta efter material i KB:s samlingar

På KB har vi flera olika söktjänster som hjälper dig att hitta det material du letar efter. Klicka nedan på den materialtyp som du söker eller välj samtliga materialtyper för att komma till hela listan över KB:s material.

Exempel på materialtyper

fullskärmsbild
ggw

Förbered ditt besök

KB är inte som andra bibliotek. Våra samlingar ska kunna studeras av dig i dag, men även av dina släktingar om 100 år. Därför behöver du veta vissa saker innan du kommer hit.

Förbered ditt besök

Här har vi samlat sådant som är bra att veta inför ett besök på KB.

Det mesta av KB:s material står inte framme utan finns i våra magasin. Därför behöver du beställa fram det i förväg. Mycket går att att beställa redan hemifrån. Läs mer om framtagning och framtagningstider.

För att ta del av KB:s material måste du vara över 18 år och ha ett särskilt lånekort. Registrera dig här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Magasin
Lånekort
Glöm inte ID-kort
Fri garderob
Skydda samlingarna
Bok med kaffefläckar
Stora läsesalen
Gratis wifi
Mobil
Besök KB
Vy över Kungliga biblioteket sedd uppifrån Foto: KB/Jens Östman

Hitta till biblioteket

KB:s publika verksamhet finns på Humlegårdsgatan 26, i centrala Stockholm. Här hittar du en karta och information om hur du kan ta dig hit.

Så här hittar du till KB
Så funkar det
Låntagare pratar med personal i lånedisken. Foto: Per & Per Fotograf AB

Lån och beställningar

Hur beställer jag material och var hämtar jag ut det? Får jag sitta var som helst eller finns det några särskilda regler? Kan jag låna hem något?

Så här tar du del av KB:s material