Söktjänster

Kungl. biblioteket ansvarar för drift och utveckling av dessa söktjänster.

Libris (webbsök)

Sondera

SwePub

Libris uppsök

Libris biblioteksdatabas

Libris (webbsök)

Söktjänsten Libris innehåller mer än 8 miljoner titlar från ca 400 svenska bibliotek (universitets-, högskole- och forskningsbibliotek samt ett växande antal folkbibliotek). Här finns böcker, tidskrifter, artiklar, kartor, affischer, noter, elektroniskt publicerat material med mera.

Libris innehåller dessutom en stor mängd deldatabaser inom olika områden, nationalbibliografiska, ämnesorienterade och lokala/regionala med mera.

Sondera

I Sondera är tre nationella databaser för arkiv, bibliotek och audiovisuella medier tillgängliga via ett gemensamt gränssnitt. Sondera är en samsökningstjänst för NAD, Nationell ArkivDatabas (från Riksarkivet), Libris och SMDB, Svensk mediedatabas (båda från KB).

SwePub

SwePub erbjuder en samlad ingång till vetenskaplig publicering vid svenska lärosäten. Här kan man söka bland artiklar, konferensbidrag, avhandlingar med mera. Många av dessa är fritt tillgängliga i fulltext.

Libris uppsök

Uppsök är en söktjänst för svenska examensarbeten och studentuppsatser i fulltext som skrivs på svenska universitet och högskolor.

De studentuppsatser och examensarbeten som ingår i databasen är elektroniskt publicerade i fulltext vid respektive lärosäte. Varje post har en länk till uppsatsen i fulltext.

Libris biblioteksdatabas

Libris biblioteksdatabas innehåller information om de bibliotek som visar och gör sitt material tillgängligt via Libris tjänster Katalogisering, Fjärrlån eller Låntagarbeställning.

Senast uppdaterad: 2013-10-31
Innehållsansvar: Helena Forssblad, e-post: fornamn.efternamn@kb.se

LIBRIS search services