2009-04-01

Katalogisatörens verktygslåda

Nu öppnar Katalogisatörens verktygslåda

De texter, anvisningar och exempel du hittar i Verktygslådan ersätter den information som tidigare fanns om bibliografisk kontroll på KB:s sidor, under rubriken Bibliotekssamverkan. Katalogisatörens verktygslåda är en underwebb till kb.se.

Ämnesstrukturen har till viss del förändrats för att förbättra tillgängligheten. Många av anvisningarna är reviderade och en del är ersatta av helt nya.

Längst ner i varje kategori finns rubriken Om... under denna hittar du kort information om de specifika kategorierna samt kontaktuppgifter, mötesprotokoll och länk- och litteraturlistor.

De eventuella bokmärken eller genvägar du har sparat till de gamla sidorna kommer inte att fungera men förhoppningsvis hittar du snabbt dina favoriter och kan göra nya länkar.

Använd gärna sökfunktionen till höger i sidhuvudet. Sökning sker här endast inom Katalogisatörens verktygslåda. Bra är också att använda Ctrl + F för att söka i innehållet på en enskild sida.

Nyheter inom Verktygslådans områden hittar du på förstasidan. Du kan även välja att prenumerera på nyheterna med RSS.

Om du upptäcker felaktiga länkar, stavfel eller liknande, har frågor om innehåll eller struktur - tveka inte att höra av dig till oss på e-post katalogsupport@kb.se eller via formuläret på sidan Kontakta oss.