Torsdagen den 23 maj klockan 19 genomförs ett systemunderhåll som kan påverka tillgängligheten till samtliga av KB:s tjänster.

Gå till: Biblioteket
Du är här: Samverkan och utveckling
fullskärmsbild
  • Startsida
  • Välkommen till nya delsajten Samverkan och utveckling!

Välkommen till nya delsajten Samverkan och utveckling!

KB:s sajt kb.se har fått en ny delsajt som vänder sig till dig som jobbar på bibliotek eller med biblioteksfrågor. Under "Samverkan och utveckling" har vi samlat innehåll som KB tidigare publicerat på olika undersajter och bloggar.

Tillvänster en bokvagn med böcker, till höger bokhyllor

Om du tidigare besökt exempelvis sajten om bibliotekssamverkan, open access eller bloggen om biblioteksstatistik, så hittar du nu denna information här i menyn under Samverkan och utveckling.

Information om Libris finns fortfarande kvar på kb.se/libris och på Librisbloggen, men även denna information kommer inom kort att publiceras på denna delsajt.

Förutom att själva innehållet flyttats över och fått en ny struktur så finns flera nya funktioner:

Följ nyheter inom ditt intresseområde

Samverkan och utveckling innehåller nyheter inom olika områden och varje nyhet är taggad med ett eller flera nyckelord. Nyheterna visas dels på startsidorna för de olika områdena, dels i en samlad nyhetslista under "Nytt från KB" som du hittar i sidhuvudet. Under "Nytt från KB" kan du välja att filtrera nyheterna på nyckelord. Därefter kan du välja att prenumerera på valda intresseområden via RSS. Inom kort kommer det även att vara möjligt att prenumerera på nyheterna via e-post.

Alla tjänster och verktyg på ett ställe

Under "Tjänster" i sidhuvudet hittar du länkar till alla KB:s tjänster och verktyg, såväl de "allmänna" (exempelvis Regina och Libris) som de mer biblioteksspecifika, såsom Katalogisatörens verktygslåda och Biblioteksstatistiktjänsten.

Gemensamt sök för hela webbplatsen

kb.se består nu av två delsajter – "Biblioteket" och "Samverkan och utveckling". Oavsett från vilken delsajt du gör din sökning så får du alltid träffar från hela webbplatsen. Från träfflistan kan du sedan välja att filtrera innehållet på den ena eller den andra delsajten.