Påminnelse om Grundkurs i Libris och katalogisering!

Under oktober-november kommer KB åter igen att erbjuda en digital grundkurs i Libris och katalogisering. Sista chansen att anmäla intresse är den 19 september!

Bild på ett äldre katalogiseringskort från en kortkatalog.

Bild:KB

Utbildningen är kostnadsfri. Kursen vänder sig till bibliotekspersonal som har eller kommer att ha katalogisering i Libris i sin tjänst och arbetar på ett anslutet eller anslutande Librisbibliotek.

Utbildningen pågår 17 oktober – 8 november. Föreläsningar kommer att varvas med övningar på egen hand och genomgångar i mindre grupper.

Eftersom efterfrågan på utbildning är stor går vi först ut med en intresseanmälan. Vi prioriterar personal som inte har gått någon utbildning tidigare samt kan behöva prioritera bibliotek som i dagsläget inte har någon personal som kan katalogisera i Libris.

Läs mer om utbildningen och anmäl ditt intresse via KB:s bokningsverktyg. Länk till annan webbplats.

KB kommer, med start under hösten, att se över vilka kompetenser som behövs för katalogisering i Libris och satsa på att producera utbildningsmaterial anpassat efter dem. För närvarande kan vi därför inte säga något om hur utbildningar under 2024 kommer att se ut.

Vill du ha fler nyheter från KB?

Under Prenumerera på Nytt från KB kan du välja de områden som intresserar dig. Du kan också följa oss på Linkedin Länk till annan webbplats..