fullskärmsbild

Save the date: Swepub använ­dar­dag och LOA 2020!

I juni arrangerar Kungliga biblioteket endagskonferenserna Swepub användardag och LOA för andra gången.

En hand som håller i en väckarklocka.

Swepub användardag 2020 den 4 juni 2020

Temat för årets Swepub användardag är beständiga identifikatorer som nyckel till kvalitetssäkrade data och datautbyte. Utöver identifikatorer kommer programmet att bestå av presentationer om nya Swepub, exempel på användning av Swepub, integrationer till andra system samt arbetet med kvalitetssäkringen i de lokala publikationsdatabaserna.

Användardagen vänder sig till alla som hanterar metadata för forskningsinformation, använder eller är intresserade av Swepub: bibliometriker, utredare, registrerare och granskare av data i de lokala publikationsdatabaserna, systemutvecklare samt finansiärer. 

LOA 2020 den 5 juni 2020

"LOA" står för licenser och open access och LOA 2020 kommer att fokusera på övergången från licensbaserad till öppen tillgång för forskningsinformation. Under dagen planeras både intressanta föreläsningar och workshops. 

LOA vänder sig till alla som arbetar med eller är intresserade av frågor som rör omställningen till ett öppet tillgängligt publiceringssystem och om medieförsörjning.

Information, inspiration och erfarenhetsbyte!

Kom och träffa kollegor som arbetar med Swepub, licenser och öppen tillgång både på lärosätena, myndigheter, forskningsinstitut, finansiärer och Kungliga biblioteket! Användardagen och LOA arrangeras för att ge information, inspiration och erfarenhetsbyte!

Anmälan och program släpps i februari-mars!

Swepub användardag 2020

Plats: Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98 (T-bana Skanstull)
Datum: 4 juni 2020
Tid: 10 - 16.00, registrering med fika börjar 9:30

LOA 2020

Plats: Garnisonen, Karlavägen 100 (T-bana Karlaplan)
Datum:
5 juni 2020
Tid:
9 - 16.00, registrering med fika börjar 8:30