fullskärmsbild

Libris version 1.8

Onsdag 17 april till torsdag 18 april mars produktionssattes Libris version 1.8. Vid händelse att den nya versionen inte laddas in automatiskt: uppdatera aktuell webbsida (F5) eller uppdatera aktuell webbsida utan att hämta från cachen (Ctrl+F5).

Sparat fältval för sök

En fritextsökning kan avgränsas med ISSN, ISBN eller huvudtitel. I och med version 1.8 sparas fältvalet lokalt på datorn och rensas antingen manuellt eller genom att rensa webbläsarens historik.

Radera enskilda facetter

Vid en enkel fritextsökning kan en användare filtrera sökningen genom att använda facetterna till vänster om träfflistan vilket förfinar sökningen. I och med version 1.8 går det enkelt att radera enskilda val av facetter. De valda facetterna är placerade i träfflistans överkant.

Ny design för kort

En ny design på korten ska hjälpa användare att snabbt och enkelt identifiera korrekt post. Korten har nu en vertikalt staplad listning av egenskaper, samt en mindre storlek på fonten vilket ger en mer kompakt vy. Den nya designen bidrar till att öka kortens yteffektivitet. Om posten har fler än fem egenskaper visas valet Visa fler. Valet Visa fler är en klickbar länk som fäller ut kortet och visar samtliga egenskaper. Den nya designen av träfflistan gör det även möjligt att flagga posten direkt i träfflistan.

Strukturen är global i hela Libris katalogisering vilket innebär att den återkommer i såväl träfflistan, redigeringsformulär, sidopanel, vyn för andra källor och Katalogvård.

Konvertering, XL till MARC21

I konverteringen från Libris till exportformatets MARC21 innehåller version 1.8 en rättning av vissa fall då språk i klartext felaktigt exporterades till MARC 240 #l (Föredragen titel, verkets språk). Språktillägg i klartext skapas nu endast om verket är en översättning.

Om det finns lokalt angivna språktillägg (Språk/Benämning, gäller gamla KRS-poster) exporteras dessa till 240 #l i stället för det automatiskt skapade språktillägget.