fullskärmsbild

Frågestund om Svens­ka ämnes­ord

Välkommen att delta i en frågestund om Svenska ämnesord och Svenska ämnesord genre/formtermer.

Tillfället är tänkt vara en uppföljande aktivitet till den ämnesordsutbildning som finns på Kungliga bibliotekets Youtubekanallänk till annan webbplats.

Fokus för frågestunden kommer att vara ett i förväg utskickat material bestående av beskrivningar för resurser inom olika ämnesområden. Deltagarna förväntas ha läst underlaget och gjort egna ämnesanalyser i förväg innan mötestillfället. När vi sedan ses kommer Redaktionen för Svenska ämnesord att gå igenom exempelmaterialet med förslag på indexering och deltagarna ges möjlighet att ställa frågor och komma med synpunkter och funderingar. Utrymme finns även för generella frågor om Svenska ämnesord och arbetet med indexering.

Deltagare i frågestunden ska ha tagit del av samtliga utbildningsfilmer och ha bekantat sig med Svenska ämnesords riktlinjer i Metadatabyrånlänk till annan webbplats.

Underlag och länk

Underlag och länk till en diskussionspadlet där frågor kan skickas in på förhand kommer att skickas till anmälda deltagare. Maxantal för frågestunden är 30 personer, om fler anmäler sig följer vi upp med ännu ett tillfälle senare. Frågestunden vänder sig till dig som inte tidigare har gått en ämnesordskurs hos oss.

Tid: Onsdag 26 maj, kl. 9–11

Plats: Digitalt via Zoom, inloggning från 8.45

Anmälan: Via Kungliga bibliotekets registreringsverktyglänk till annan webbplats

Sista dag för anmälan: Onsdag 12 maj, eller när maxantal 30 är uppnått